Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2009

Κριση στο Αιγαιο

Αφου χρησιμοποιησαν τα ΜΜΕ για να συκοφαντισουν το κινημα του Δεκεμβρη, μετατρεπoντας τις τραπεζες και τα super market (τροφιμων, ρουχων κλπ) σε μικρομαγαζα. Περασαν στο επομενο σταδιο μιλωντας για πρακτορες και ξενα κεντρα εντολων, μετατρεποντας τις χιλιαδες λαου που βρισκοταν στους δρομους ανα τη χωρα σε εντολοδοχους μυστικων υπηρεσιων. Οταν ειδαν πως ουτε αυτη ανοησια επιασε (και πως να πιασει αλλωστε, καθως ηδη το ειχαν καψει το χαρτι με τις περυσινες πυρκαγιες), επιστρατευσαν τον υπερτατο κινδυνο. Αυτον που υπαρχει στο γονιδιωμα του λαου μας εδω και αιωνες...Τους Τουρκους.

Ανα τακτα χρονικα διαστηματα ακουμε πως οι Τουρκικες κυβερνησεις προκειμενου να αντιμετωπισουν τα οξυμενα κοινωνικα προβλημα δημιουργουν εικονικες κρισεις στο Αιγαιο.
Πως γινεται τοτε τα Τουρκικα ΜΜΕ να μην αναφερουν τιποτα σχετικα με την προσφατη "κριση" στο Αιγαιο;

Πολυ απλα δεν υπαρχει κριση.

Ας δουμε λοιπον τι στοιχεια δινει το υπουργειο εθνικης αμυνας σχετικα με την δραστηριοτητα της Τουρκικης πολεμικης αεροποριας στο Αιγαιο το Δεκεμβρη που μας περασε και τι στοιχεια εδινε περυσι την ιδια εποχη.

Παραβασεις : 38 το 2007 - 38 και το 2008 (μια απ'τα ιδια)

Παραβιασεις : 86 το 2007 - 80 το 2008 (λιγοτερες)

Τι συνεβη λοιπον με τους Τουρκους; Πολυ απλα τιποτα. Με εμας συνεβη την Ελληνικη κοινωνια. Οπως ειχε συμβει και στα μεσα της δεκαετιας του ΄60 με την απεργια των εκπαιδευτικων η οποια ειχε κερδισει μεγαλο λαικο ερισμα και ο μονος τροπος για να ληξει ηταν η ανακαλυψη εκ μερους του Ελληνικου κρατους υποπτων κινησεων των Τουρκικων στρατευματων κατα μηκος της Ελληνο-Τουρκικης μεθοριου.

"Ο εξ ανατολων" κινδυνος οσο ταξιδευει κανεις ανατολικα γινεται "ο εκ δυσμας" κινδυνος.

Και ετσι οι τα δυο κρατη χωροφυλακες των Αμερικανων (ή του οποιου μπορει να τους διαδεχθει) κρατουν τους υπηκοους τους σκυφτους και φοβισμενους. Και που και που τους σπρωχνουν και σε καμια συρραξη για να μην ξεχνιουνται ή για να μην υπαρχει ανεξαρτητη Κυπρος...

buzz it!

2 σχόλια:

Artistz είπε...

etsi file moy opos akrivos ta les..ta idia egrapsa kai ego..panta ayto to paixnidaki ginotan..to pio geleio poy kanoyme sa kratos ksereis poio einai?..tis dikes mas paraviaseis oyte gia plaka den tis leme..sti sxoli moy eixa ergasia se auto to thema prin xronia..de mporeis na fantasteis ti peixa vrei..tsimoydia omos oloi toys..sinexise etsi file moy..to blog soy eilikrina eiani para poli oraio.pant enimeromeno..kai xairomai para poli na to diavazo..dinata magka..
VENCEREMOS

ΟΔΥΣΣΕΑΣ είπε...

να σαι καλα φιλε μου

Free Hit Counter Αναζήτηση στα ελληνικά blogs. SYNC BLOGS GreekBloggers.com