Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2009

Δοκιμαστικος σωληνας

"Με απόφαση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι στρατιωτικές δυνάμεις θα περιπολούν στους δρόμους των ιταλικών πόλεων για την αντιμετώπιση του εγκλήματος και για την εξακρίβωση στοιχείων των υπόπτων ανθρώπων.

Οι στρατιώτες θα προέρχονται από αυτούς που έχουν υπηρετήσει στο εξωτερικό και οι περιπολίες θα συμπληρώνουν τις αντίστοιχες της αστυνομίας και των καραμπινιέρων.
Σύμφωνα με την απόφαση της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι, οι στρατιώτες θα μπορούν να σταματούν, να ερευνούν και να εξακριβώνουν τα στοιχεία ταυτότητας των πολιτών, αλλά δεν θα έχουν δικαίωμα συλλήψεων.
Αν διαπιστωθεί κάποια υποψία ή πιστοποιηθεί κάποια παραβατική συμπεριφορά θα πρέπει να καλείται η αστυνομία για να οδηγηθεί ο ύποπτος στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα.
Ο υπουργός Άμυνας Ινιάτσιο Λα Ρούσα δήλωσε ότι μια δύναμη από 2.500 άνδρες θα διατεθεί για περιπολίες στους δρόμους ενισχύοντας την αστυνομία, για να διαφυλαχθεί η ασφάλεια των πολιτών.
Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί για έξη μήνες και στη συνέχεια τα αποτελέσματα θα αξιολογηθούν ώστε να ισχύσει σε μόνιμη βάση.
Δεν έχουν ακόμη περιγραφεί με ακρίβεια τα καθήκοντα των Ιταλών στρατιωτών των δυνάμεων εξωτερικού (Ιράκ, Αφγανιστάν, Κόσσοβο, Αφρική κλπ) όμως οι πρώτες εκτιμήσεις απορρέουν, σε κάθε περίπτωση, από την τοποθέτηση του υπουργού:
«Αν μπορούσαμε να εκπαιδεύσουμε 2.500 αστυνομικούς με τον τρόπο που είναι εκπαιδευμένοι αυτοί οι άνδρες, τότε δεν θα βρισκόμασταν στην ανάγκη να χρησιμοποιήσουμε τους στρατιωτικούς», είπε ο Λα Ρούσα.
Ήδη ξεκίνησαν οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης και αρκετοί βουλευτές μίλησαν για στρατοκρατία στις πόλεις, που θα εντείνει την ανασφάλεια των πολιτών και θα επιφέρει δυσμενείς επιπτώσεις στον τουρισμό.
«Στρατιωτικές περιπολίες συναντά κανείς στους δρόμους της Κολομβίας για να συλλαμβάνονται τρομοκράτες και άλλα εγκληματικά στοιχεία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αντόνιο Ντι Πιέτρο του Κόμματος των Αξιών.
Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι είχε υποσχεθεί προεκλογικά ότι θα επιβάλλει σκληρά μέτρα για την τήρηση του νόμου και της τάξης και όλα δείχνουν ότι οι πρώτοι που θα υποστούν τις συνέπειες θα είναι οι παράνομοι μετανάστες.
Οι πόλεις που θα δεχθούν τις πρώτες στρατιωτικές περιπολίες είναι Ρώμη, Μιλάνο, Νάπολη, Φλωρεντία, Γένοβα, Μπολόνια, Τορίνο, Παλέρμο, Μπάρι και Βενετία."


Πριν απο εξι μηνες αυτα διαβαζαμε στις εφημεριδες. Η Ιταλια οπως και η Ελλαδα υπηρξαν απο το περας του Β' Π.Π. και επειτα δοκιμαστικοι σωληνες των ΗΠΑ για κάθε είδους
ψυχροπολεμικά πειράματα. Κανουμε ενα πειραμα και μετα βλεπουμε πως αντιδρα ο λαος. Ετσι βγαζουμε συμπερασματα προκειμενου να βελτιωσουμε τις μεθοδους μας. Ολα εφαρμοστηκαν απο το γαλα σε σκονη μεχρι τις πολιτικες δολοφονιες και το ανταρτικο πολεων.



buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Free Hit Counter Αναζήτηση στα ελληνικά blogs. SYNC BLOGS GreekBloggers.com