Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009

Στρατοκρατια

Ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία στη χώρα μας είναι το θέμα που αποκάλυψε το «Εθνος της Κυριακής» γύρω από την προώθηση εκ μέρους της κυβέρνησης Καραμανλή διατάξεων που θα διευκολύνουν τη χρησιμοποίηση του... στρατού (!) για την αποκατάσταση της τάξης κατά τη διάρκεια κοινωνικών αναταραχών. Η δυνατότητα παρέμβασης του στρατού προϋποθέτει την κήρυξη σε κατάσταση πολιορκίας είτε ολόκληρης της χώρας είτε κάποιας περιοχής, βάσει του σχετικού άρθρου του Συντάγματος, αν η κυβέρνηση κρίνει ότι η αστυνομία δεν είναι σε θέσει να ελέγξει την κατάσταση. Και ναι μεν η κήρυξη κατάστασης πολιορκίας απαιτεί αυξημένη πλειοψηφία 180 ψήφων στη Βουλή, αλλά αυτό κατ ουσίαν φαλκιδεύεται από το γεγονός ότι η κυβέρνηση μπορεί να κηρύξει μόνη της στρατιωτικό νόμο, με απλή απόφαση του υπουργικού συμβουλίου, και να τη θέσει... εκ των υστέρων, σε δεκαπέντε μέρες, υπό την έγκριση της Βουλής.


Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι, αν η κυβέρνηση κρίνει πως τα πολιτικά της συμφέροντα προωθούνται μέσω της βίαιης καταστολής μιας κοινωνικής έκρηξης και το κατέβασμα του στρατού στους δρόμους, θα αποφασίσει μόνη της την κήρυξη της κατάστασης πολιορκίας, θα προχωρήσει στα μέτρα καταστολής και θα άρει την κατάσταση πολιορκίας πριν λήξη το δεκαπενθήμερο, οπότε η συζήτηση στο Κοινοβούλιο θα είναι άνευ αντικειμένου, ενώ η κυβέρνηση θα έχει προσποριστεί τα πολιτικά οφέλη!

Με δεδομένο ότι κατά την πρόσφατη έκρηξη της νεολαίας του Δεκέμβρη περισσότεροι του ενός υπουργοί (τα ονόματα των οποίων διέρρευσαν αμέσως από τους εσωκομματικούς αντιπάλους τους, αλλά και από τους ανθρώπους τους που... υπερηφανεύονταν!) τάχθηκαν υπέρ της κήρυξης κατάστασης πολιορκίας, αντιλαμβάνεται κανείς σε τι είδους δραματικές περιπέτειες μπορεί να οδηγήσει τη χώρα ο αδίστακτος καιροσκοπισμός πολιτικών της Δεξιάς.

Αν μάλιστα συνυπολογίσει κανείς το γεγονός ότι κύριος στόχος σχεδόν όλων των υπουργών που εισηγούνταν την κήρυξη στρατιωτικού νόμου ήταν να εκτεθεί και να φθαρεί ανεπανόρθωτα ο Κ. Καραμανλής, για να γίνει πρωθυπουργός στη θέση του ο «εκλεκτός» τους, συνειδητοποιεί ο καθένας τι είδους πολιτικές ίντριγκες μπορεί να παιχτούν στο φόντο μιας σοβαρής κοινωνικής αναταραχής...

Το γεγονός πάντως πως η ΝΔ βρίσκεται σε μια φάση που απεργάζεται τρόπους χρησιμοποίησης και του στρατού στον πολιτικό σχεδιασμό της, καθόλου δεν σημαίνει ότι παραμελεί τον ρόλο και της αστυνομίας στην οικοδόμηση του αυταρχικού, αστυνομικού κράτους που επιδιώκει.

Στο μεταξύ, όπως γράφτηκε, η ΕΛ.ΑΣ. προμηθεύεται σκυλιά για να τα εκπαιδεύσει, έτσι ώστε να τα χρησιμοποιεί στις διαδηλώσεις όποτε θέλει, με το πρόσχημα ότι κάποιοι σπάνε βιτρίνες ή αυτοκίνητα, εξαπολύοντάς τα φυσικά εναντίον του κύριου όγκου των διαδηλωτών, οι οποίοι συνήθως καμιά σχέση δεν έχουν με την τέλεση αυτών των πράξεων. Στην κατοχή της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται μυστικά και το ειδικό περίστροφο Τέιζερ, που προκαλεί ηλεκτροσόκ διοχετεύοντας στιγμιαία δυναμικό χιλιάδων βολτ στο θύμα, παραλύοντάς το προσωρινά ή δολοφονώντας (!) το εν ψυχρώ, καθώς πολλοί οργανισμοί δεν αντέχουν και υποκύπτουν στην ηλεκτροπληξία που προκαλεί το όπλο αυτό. Εκατοντάδες άτομα έχουν δολοφονήσει έτσι οι αστυνομικοί στις ΗΠΑ!

Το χειρότερο είναι ότι αυτή η εκτροπή της κυβέρνησης της ΝΔ προς την αστυνομοκρατία ενθαρρύνεται διαρκώς από την απίστευτη ροπή προς τον αυταρχισμό και τη... «χαφιεδοκρατία» που κυριαρχεί εδώ και χρόνια στους κόλπους της ΕΕ. Μπορούμε αδίστακτα να πούμε ότι η κυβέρνηση Καραμανλή διαρκώς πιέζεται από τους Ευρωπαίους να πάρει μέτρα συρρίκνωσης των πολιτικών ελευθεριών του ελληνικού λαού μέσω των αποφάσεων και κατευθύνσεων της ΕΕ!

Ολοι ονειρεύονται την Ιταλία του Μπερλουσκόνι, όπου, αφού ψήφισε νόμο που βγάζει τον στρατό στους δρόμους για ψύλλου πήδημα, τώρα προωθεί χωρίς καν νόμο την κατεύθυνση απαγόρευσης των διαδηλώσεων μπροστά σε... πρεσβείες, εμπορικά κέντρα και πυκνοκατοικημένες συνοικίες!!! Ακόμη και σε πλατείες που έχουν... εκκλησία (!) θα απαγορευτούν οι συγκεντρώσεις, σύμφωνα με την εντολή που στέλνει στους νομάρχες ο υπουργός Εσωτερικών, Ρομπέρτο Μαρόνι, της φασίζουσας Λίγκας του Βορρά.

ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ «27»
Μας φακελώνουν για όλα, όσο σιωπούμε!

Μορφή χιονοστιβάδας έχει πάρει πλέον το ευρωφακέλωμα. Καθώς οι κυβερνήσεις των χωρών της ΕΕ είδαν ότι οι πολίτες της δεν αντιδρούν στην παρακολούθηση των τηλεφώνων και των ηλεκτρονικών επικοινωνιών τους, δεν αντιδρούν στη σκύλευση δεκάδων προσωπικών τους δεδομένων για να κάνουν ένα αεροπορικό ταξίδι κλπ., αποθρασύνονται όλο και περισσότερο. Νέο πλήγμα τώρα το σύστημα ευρωπαϊκής ανταλλαγής ποινικών μητρώων (ECRIS), το οποίο αποσκοπεί στο φακέλωμα των πολιτικών πεποιθήσεων και κοινωνικών δραστηριοτήτων όλων των Ευρωπαίων πολιτών. Η ΕΕ υποδεικνύει στις χώρες-μέλη να μην καταγράφουν στα ποινικά μητρώα μόνο τις τελεσίδικες καταδίκες για ποινικά αδικήματα, όπως μέχρι τώρα, αλλά δεκάδες άλλες δραστηριότητες - μέχρι και το αν μια κυβέρνηση αποφάσισε να παρακολουθεί τα τηλέφωνα κάποιου!

Του Γ. Δελαστικ

πηγη : Εθνος



Στις 7 Ιανουαριου ειχε αναρτηθει στον "Δεκεμβρη" σχετικο αρθρο...εδω

buzz it!

2 σχόλια:

ΠΑΝΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΑΙΝΑΣ είπε...

Έτσι όπως το λες είναι. Και τα "λαϊκά" κουτουρνίθια κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου. Ας ξυπνήσουν επιτέλους, που τους κάνουν ζάφτι μια δεκάδα σκουληκάνθρωποι!

Καλημερούδια.

Orestis είπε...

Πιστεύω ότι η διαφορά του στρατού από τα ΜΑΤ, είναι ότι ο πρώτος δεν θα κρατά ούτε ασπίδες, ούτε γκλοπ παρά μόνο όπλα.
Το να κατεβαίνει ο στρατός είναι η κατάντια μιας κοινωνίας τόσο διεφθαρμένης που αναγκαστικά πρέπει να προστατέψει τον εαυτό της για να μην καταρρεύσει, γιατί μη γελιέστε, ότι είναι θέμα κυβέρνησης ή πολιτικών μόνο. Στις επόμενες εκλογές, αυτοί, πάλι θα πιάσουν το τριαντάρι τους ενώ αυτοί που θα φωνάζουν κατά τέτοιων μέτρων θα είναι μια μικρή στιγματισμένη μειοψηφία, ενώ οι περισσότεροι από τους υπόλοιπους ψηφοφόρους θα αναπαύονται εν ειρήνη (αυτή που θα φέρει ο στρατός)
Αυτό για τις αλλαγές στα ποινικά μητρώα δεν το γνωρίζω αλλά μου φαίνεται πολύ τραβηγμένο. Υπάρχουν πολλές δικλίδες ασφαλείας και σε επίπεδο Ε.Ε. και σε επίπεδο χωρών. Γνωρίζω όμως ότι έτσι και αλλιώς υπηρεσίες της αστυνομίας φακελώνουν κανονικά από τώρα πολλές δραστηριότητες των πολιτών, χωρίς να χρειάζεται να γίνει καμία δημόσια διαβούλευση και χωρίς να λογοδοτήσει κανένας πουθενά.

Free Hit Counter Αναζήτηση στα ελληνικά blogs. SYNC BLOGS GreekBloggers.com