Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2009

Μπαρακ Χουσειν Ομπαμα

Οι αφεντες του Αμερικανικου εθνους (να ναι καλα το Hollywood), αφου δημιουργησαν μια παρθενα προς εκμεταλλευση χωρα, εστρεψαν τις ελπιδες των κατατρεγμενων και πεινασμενων του πλανητη προς το "Αμερικανικο ονειρο". Φροντισαν βεβαια πρωτα να ισοπεδωσουν το φρονημα και την επικρατεια των αυτοχθόνων ενω παραλληλα εστησαν τη γιγαντια παραγωγικη δυνατοτητα των ΗΠΑ πανω στις πλατες εκκατομυριων σκλαβων.

Επειτα αυτο που χρειαζονταν οι πλουτοκρατες ηταν μια νεα μορφη οικονομιας. Κατι που θα ξεφευγε απο την καθιερωμενη τακτικη αποθυσαυρισης που ως τοτε (19ος αι.) ηταν αποκλειστικα η κατοχη μεγαλων εκτασεων γης, καταλληλης για καλλιεργια και βοσκη.

Μοιραια λοιπον ηρθε ο εμφυλιος. Ο οποιος φυσικα δεν εγινε προκειμενου να απελευθερωθουν οι σκλαβοι. Εγινε προκειμενου να ακολουθησει αλλη οδο η οικονομια της χωρας. Προκειμενου δε να δημιουργηθουν βιομηχανιες και επιχειρησεις που θα εξυπηρετουσαν τις αναγκες του αστικου πλυθησμου, δημιουργηθηκαν και χρηματοπιστωτικα ιδρυματα ωστε να τους δανειζουν το κεφαλαιο. Και ετσι μπαινοντας ο 20ος αιωνας βρηκε τις ΗΠΑ ως το φαρο, των οπου γης ανθρωπων με ορεξη για εργασια, να αποζητουν την τυχη τους στην χωρα της "ελευθεριας".

Αφου λοιπον η βιομηχανιες στηθηκαν, ο πλουτος του υπεδαφους των ΗΠΑ ηταν ασυλληπτος για τις υπολοιπες βιομηχανικες οικονομιες, τα εργατικα χερια κατευθαναν αυθονα και η τεχνολογια καλπαζε. Το μονο που απεμενε ηταν η εξωτερικευση των συνθηκων και των συνηθειων που επικρατουσαν στις ΗΠΑ προκειμενου να δημιουργηθουν και αλλες αγορες περαν της εσωτερικης.
Ο πλεον δραστικος τροπος για να επιτευχθει αυτο ηταν η δεσμευση των κυβερνησεων μεσω των δανειων και ο πολεμος. Οποτε το Αμερικανικο τραπεζικο συστημα αμοληθηκε σε Ευρωπη και Ασια. Χρηματοδοτησε ποικιλοτροπως τις παραπαιουσες αποικιακες δυναμεις και ενορχηστρωσε την πρωιμη εκβιομηχανιση της απω Ανατολης. Τι και αν χρηματοδοτησε εξισου και τα δυο στρατοπεδα του Α' Π.Π. στο τελος και αφου ολα ειχαν κριθει συμπαραταχθηκε με τους νικητες, πατωντας πια ποδι στην Ευρωπη και επιπλεον ζητωντας τα χρωστουμενα απο τους Ευρωπαιους για την υπερδεκαετη χρηματοδοτηση των βιομηχανιων τους. Βεβαια η Ευρωπη ειχε πληγει πλυθησμιακα, οικονομικα και ηθικα μετα απο εναν τοσο τρομακτικο πολεμο κατι το οποιο φυσικα δεν ισχυε για τις ΗΠΑ των οποιων τα εδαφη απειχαν χιλιαδες χιλιομετρα απο τα μετωπα των συγκρουσεων. Παρ'ολα αυτα οι τραπεζιτες δεν πτοηθηκαν και επεδιωξαν να βρουν αλλους τροπους κερδοσκοπιας. Ετσι το εριξαν στο χρηματηστηριο. Απο τη μια δημιουργουσαν φουσκες και απο την αλλη δανειζαν στον πληθυσμο προκειμενου αυτος να επενδυσει στις φουσκες. Γιαννης κερναει Γιαννης πινει που λεει και ο λαος μας. Δανεισαν απο δω, φουσκωσαν απο κει καποια στιγμη ηρθε το μπαμ. Μαζεψαν λοιπον τον πλουτο του λαου και αφου δημιουργησαν εκκατομυρια ανεργους, αλκοολικους και εγκληματιες ανοιξαν τη σελιδα του new deal.

Νεα δανεια προς την Ευρωπη και κυριως σε ενα κρατος τη Ναζιστικη Γερμανια. Μια χωρα που συνετριβει κοινωνικα με το τελος του Α' Π.Π και ενας λαος που ηταν ετοιμος να πεσει στα χερια του πρωτου καλου ρητορα που θα του εδινε νεα ταυτοτητα. Δεν εχασαν φυσικα την ευκαιρια οι Αμερικανοι τραπεζιτες και η Ναζιστικη πολεμικη μηχανη πηρε μπροστα.

Το τελος του Β ΠΠ βρηκε τους Αμερικανους να ελεγχουν τη μιση υφηλιο μεσω των στρατιωτικων τους βασεων και των διαφορων δικτακτορισκων. Επι 40 και πλεον χρονια βομβαρδισαν πλυθησμους, εκαναν πραξικοπηματα και συνεθλιψαν ολοκληρους λαους,υποτιθεται στη "μαχη κατα του κομμουνισμου". Στη πραγματικοτητα ανοιγαν δρομους για την καταναλωση των προιοντων που παρηγαγε η βιομηχανια τους και εκλεβαν τον πλουτο των αλλων χωρων.

Με το τελος του ψυχρου πολεμου ξεσαλωσαν. Απο το 1991 και επειτα εξηγαγαν το χυδαιο και φτηνο κομματι του πολιτισμου τους, χρησιμοποιησαν την πλεον αδιστακτη πολεμικη μηχανη που κατεγραψε η ιστορια και επιπλεον απλωσαν τα χρηματηστηριακα τους παιχνιδια σε παγκοσμια κλιμακα.

Δημιουργωντας για μια ακομα φορα φουσκες φροντισαν ωστε να βρουν πελατες στις νεες αγορες που δημιουργηθηκαν με την καταρευση της ΕΣΣΔ και επιπλεον να παρασηρουν και τα εκτος ΗΠΑ "αμερικανακια" ή αλλιως καταναλωτες οπως μαθαμε να αυτοαποκαλουμαστε αντι για πολιτες. Καταφεραν με αυτο τον τροπο να παραγουν και αλλο πλουτο για τα αδηφαγα στομαχια τους και μαζι με αυτους μαθαμε και εμεις.

Βεβαια η ιστορια εδειξε το 1929 που οδηγουν αυτα τα παιχνιδια. Παρ'ολα αυτα οδευουμε σαν τα προβατα για αλλη μια φορα στην οικονομικη καταρευση.

Και τοτε ως εκ θαυματος απο τη χωρα των θαυματων εμφανιζεται ο σωτηρας. Αυτος που εχει τρεις θρησκειες ειναι λευκος μαυρος και λιγο ασιατης. Αυτος που κλεινει το Γκουανταναμο και σταματαει τον πολεμο στο Ιρακ. Αυτος που ολη η υδρογειος ψηφιζει...Αυτος που θα μας σωσει απο την τεχνικη κριση που δημιουργηθηκε και που μολις μας πεισει για την αγνοτητα των προθεσεων του μεσω των πραξεων του θα μας περασει οτι νομο θελει γιατι θα πιστευουμε πως ειναι για το καλο μας, εφοσον το εκανε ο προεδρος...καποτε τον ελεγαν πατερουλη...καποτε τιμονιερη.
Αυτο που δεν μας ειπαν τα αμερικανοδουλα καναλια δειχνοντας μας την ορκομοσια του Ομπαμα ειναι το ποιοι ειναι οι χρηματοδοτες του νεου αμερικανου προεδρου, μηπως οι ιδιοι με του Mακ Κειν;


buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Free Hit Counter Αναζήτηση στα ελληνικά blogs. SYNC BLOGS GreekBloggers.com