Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2009

Η ωρα της κρισης στα μπλοκα των αγροτων

ΦΟΡΕΣΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ ΓΙΑΤΙ ΣΤΗ ΡΟΥΦΙΑΝΙΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΜΑΝΟΥΛΕΣ


Αφου λοιπον μοιραστηκαν τα ψηφοθηρικα επιδοματα προκειμενου να κρατησει μαντρωμενο το κοπαδι της η κυβερνηση. Ηρθε η ωρα να καθαρισει η Ηρα απο το σιταρι.

Στα μπλοκα παραμενουν οι αγροτες που αγωνιζονται για την εν συνολο αναδιαρθρωση της αγροτικης πολιτικης. Κατι που φυσικα δε συμφερει τους κρατουντες. Παραμενουν αυτοι που δεν αρκουνται στην ελεημοσυνη και την εξασφαλιση της επιβιωσης αλλα αυτοι που αγωνιουν για το μελλον των οικογενειων τους και των κοινοτητων τους.
Αγροτες που δεν κυνηγουν καρεκλες συνδικαλιστικων οργανων ουτε εχουν ενα τρακτερ για τα μπλοκα και ενα για τα χωραφια.
Αγροτες που δεν χρησιμοποιουν συνθηκες σκλαβοπαζαρων προκειμενου να καλιεργησουν τη γη τους.

Τα κομματοσκυλα πηραν για μια ακομα φορα το χαρτζιλικι τους απο την κυβερνηση και το βουλωσαν. Ετσι θα προσελθουν στις επομενες εκλογες με το φακελακι τους κλειστο και ταχυδρομημενο απο την τοπικη κομματικη οργανωση της περιοχης τους.

Ομως καποιοι αγροτες και ευτυχως αρκετοι εως τωρα παραμενουν στους δρομους ζητωντας κατι διαφορετικο αυτη τη φορα.

Ζητουν ζωη και οχι επιβιωση.

Αυτους τους αγροτες θα τους κατηγορησουν κατ'αρχην πως δεν ξερουν τι ζητουν. Με τα καναλια να οδηγουν το χορο κανοντας ερωτησεις του τυπου " Μα τι θελετε αλλο; Οι αλλες κοινωνικες ομαδες τι θα πρεπει να ζητησουν; Κανετε κακο στην εικονα της χωρας. Θα πληρωσουμε προστιμα στη ΕΕ (στους μασονους και τους τραπεζιτες δηλαδη). Κανετε ζημια στην Ελλαδα μας που φαινεται σαν χωρα του τριτου κοσμου."

Και φυσικα το καλυτερο απο ολα, που θα ειναι και το κερασακι στην τουρτα του λαικισμου και της χυδαιοτητας του συστηματος..."Ειστε υποκινομενοι απο ξενα κεντρα". Αυτο φυσικα θα στηριχθει και απο το ΚΚΕ το οποιο δε θα μπορει να εγκλωβισει αυτα τα μπλοκα στους μηχανισμους του οποτε και θα μιλησει για προβοκατορες των αγωνων των αγροτων οπως και για πρακτορες. Μαζι με την κυβερνηση λοιπον και τα τρια κομματα της αντιπολιτευσης και μεγαλα κομματια του ΣΥΡΙΖΑ (να πω συνιστωσες;) θα τρομοκρατησουν τους "νοικοκυραιους" για τις τραγικες συνεπειες των αγροτικων κοινητοποιησεων.

Ηρθε λοιπον η ωρα να παρεμβουν οι μοναδες αποκαταστασης της "ταξης" (οπου ταξη βλ. νεα ταξη). Το χωρο φυσικα τον σερνουν οι εισαγγελεις ως αλλοι Ιαβερηδες οι οποιοι ηδη ασκησαν διωξεις με το γνωστο τροπο που λειτουργουν ως τωρα. Ειδαν τηλεοραση και αποτυπωσαν φατσες εστειλαν φυσικα και τα σκυλια τους, τους ασφαλιτες να τραβουν με τις καμερουλες τους απο αποσταση.

buzz it!

3 σχόλια:

Orestis είπε...

Εδώ θα διαφωνήσω. Καταρχήν αλήθεια θεωρείς την Ε.Ε. ένα μάτσο από μασόνους και τράπεζες;
Αν ναι τότε είσαι πολύ αφελής.
Για τους αγρότες πιστεύω ότι κακώς πήραν και αυτά που πήραν. Το κράτος έχει ευθύνες και πολλές μάλιστα, γιατί δεν τους εκπαίδευσε ποτέ σωστά, δεν τους οργάνωσε ποτέ σωστά και δεν τους έδωσε τις σωστές κατευθύνσεις ώστε να γίνουν πιο παραγωγικοί και πιο ανταγωνιστικοί και γιατί δεν τος πλήρωσε και δεν τους πληρώνει τις αποζημιώσεις όποτε και όπως πρέπει. Αλλά όχι γιατί δεν στήριξε τα εισοδήματά τους με επιπλέον επιδοτήσεις και στήριξη τιμών, ούτε γιατί δεν έβαλε πάλι όλους τους υπόλοιπους πολίτες να χρηματοδοτήσουν μια κοινωνική ομάδα λίγων μεγαλοαγροτών.
Θα συμφωνήσω όμως για το πως θα είναι η εξέλιξη των πραγμάτων με αυτούς που έμειναν να διαμαρτύρονται ακόμη. Πράγματι έτσι θα είναι.

ΟΔΥΣΣΕΑΣ είπε...

Οι αγροτες που παραμενουν στα μπλοκα ειναι αυτοι που ζητουν εκπαιδευση, οργανωση και κατευθυνσεις ωστε να γινουν πιο παραγωγικοι και πιο ανταγωνιστικοι. Αυτοι που την κοπανανε απο τα μπλοκα ειναι οι αγροτες που πειραν για αλλη μια φορα το μπαξισι τους απο την κυβερνηση προκειμενου σε 3-4χρονια να ειναι και παλι στα μπλοκα εν οψη εκλογων.

Οταν μιλαω για αγροτες που ψαχνουν για ζωη και οχι επιβιωση αναφερομαι στους πρωτους οταν μιλαω για κομματοσκυλα αναφερομαι σε αυτους που αναζητουν στηριξη των εισοδηματων τους με επιδοτησεις και στηριξη των τιμων των προιοντων τους εις βαρος των αλλων πολιτων.

Οποτε οσον αφορα το κυριο σκελος του αρθρου και του σχολιου σου συμφωνουμε. Εαν θες ξαναδιαβασε το αρθρο και θα δεις πως λεμε τα ιδια απο κει και περα εδω ειμαστε για την οποια απορια.

Οσον αφορα το κομματι περι ΕΕ ειναι τεραστια κουβεντα η οποια δυσκολα αναλυεται μεσω σχολιων εδω. Ομως η ολη γνωση που εχω ως τωρα δε με οδηγει πουθενα αλλου περαν του συμπερασματος πως οργανισμοι οπως η ΕΕ το ΔΝΤ και η ΠΤ δεν ειναι παρα οικονομικοι οργανισμοι των οποιων οι λειτουργιες αργα η γρηγορα οδηγουν σε μαρασμο τους πληθυσμους που επιρεαζουν προς οφελος καποιων μειοψηφιων.

Αυτο δε σημαινει πως μεσα στην ΕΕ δεν θα βρει κανεις καλοπροαιρετες κινησεις. Θα βρει και με το παραπανω μαλιστα. Οταν ομως ερχεται ο λογαριασμος αυτες επισκιαζονται απο τις αποφασεις καποιων "ελβετοψυχων" που λεει και ο φιλος μου ο Πανουσης.

*την αναφορα μου σε μασονους μην την περνεις με την στενη εννοια του ορου. Αναφερομαι στη νοοτροπια

Orestis είπε...

Όσον αφορά τους αγρότες με κάλυψες. Όταν βάζεις όμως την Ε.Ε. στο ίδιο καλάθι με το Δ.Ν.Τ. και την Π.Τ. έχεις άδικο. Είναι τελείως διαφορετικά πράγματα, με διαφορετικές δομές, σκοπούς και τρόπους λειτουργίας. Το ότι η Ε.Ε. ασχολείται κυρίως με οικονομικά θέματα έχει να κάνει με το γεγονός πως τα οικονομικά είναι ένας τομέας στον οποίο τα Κράτη Μέλη δυσκολεύτηκαν λιγότερο, από άλλους τομείς, να παραχωρήσουν εξουσίες και να προχωρήσουν σε συντονισμένες δράσεις. Μπορείς να κατηγορήσεις την Ε.Ε. για την συμπεριφορά της απέναντι σε τρίτες χώρες, αλλά όχι απέναντι στα μέλη της, αν και τις τελευταίες δεκαετίες σταδιακά απομακρύνεται από τον "παραδοσιακό ευρωπαϊκό" κορπορατισμό προς τον αμερικανικά φιλελευθερισμό.
Οι μικρές και λίγες ομάδες που έχουν πολιτική ή οικονομική δύναμη θα υπάρχουν και θα δρουν με ή χωρίς την Ε.Ε.
Όσο για τη νοοτροπία των μασόνων δεν μπορώ να ξέρω γιατί δεν έχω γνωρίσει κανένα ή δεν μου έχει αποκαλύψει κανένας από αυτούς που έχω γνωρίσει ότι είναι μασόνος. οπότε δεν μπορώ να έχω άποψη.

Free Hit Counter Αναζήτηση στα ελληνικά blogs. SYNC BLOGS GreekBloggers.com