Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2009

300

Η βουλευτική έδρα παρέχει πλήρη ασυλία απ΄ όλα τα αδικήματα.

Από τα 831 αιτήματα άρσης που έχουν υποβληθεί στο Κοινοβούλιο τα τελευταία 32 χρόνια, μόνο τα 17 έγιναν δεκτά.


Άδεια στις παράνομες δραστηριότητες χωρίς να κινδυνεύουν να πιαστούν από κανένα νόμο και χωρίς να δίνουν λόγο σε καμία δικαιοσύνη έχουν οι βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου.

Οι Έλληνες βουλευτές μπορούν να μηνύουν οποιονδήποτε πολίτη, ενώ ταυτόχρονα μπορούν να είναι ήσυχοι ότι δεν θα διωχθούν για όποιο αδίκημα διαπράξουν, χωρίς να φοβούνται τις συνέπειες, μιας και κανείς δεν μπορεί να μηνύσει αυτούς που δεν αίρεται η βουλευτική ασυλία.

Τη στιγμή που ζητούν την άρση του πανεπιστημιακού ασύλου προφασιζόμενοι έκνομες ενέργειες, δεκάδες βουλευτές γλυτώνουν την φυλακή για αδικήματα που έχουν διαπράξει και που δεν έχουν καμία σχέση με την άσκηση των βουλευτικών τους καθηκόντων.

Έτσι καταντάει η βουλευτική ιδιότητα το ατράνταχτο εργαλείο ατιμωρησίας στα χέρια όποιου θέλει να αποφύγει τις συνέπειες των πράξεων του και του νόμου.

Ατελείωτος ο κατάλογος των βουλευτών που κατηγορήθηκαν για ποινικά αδικήματα και λόγω της ασυλίας δεν λογοδότησαν στην δικαιοσύνη , ενδεικτικά αναφέρουμε μερικές περιπτώσεις.

Η συνεχεια εδω http://mediaspotgr.blogspot.com/

buzz it!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η βουλευτική ασυλία τους αρέσει μια χαρά, το πανεπιστημιακό άσυλο που θέλουν να καταργήσουν όμως δεν τους βολεύει...

PALOUKI LOUK είπε...

οι 300 κουκουλοφοροι της βουλης δρουν κακουργηματικα και ανεξελεκτα μεσα απο το ασυλο της βουλης, κάνοντας πλιατσικο στα σπιτια μας, στα μαγαζια μας, ΣΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ!!!

Free Hit Counter Αναζήτηση στα ελληνικά blogs. SYNC BLOGS GreekBloggers.com