Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2009

Μοντερνες φυλακες

Περπατω αναμεσα σε παρκαρισμενα αυτοκινητα και υπολλειματα πεζοδρομιων. Που και που συναντω και καμια λυποφυλλη νερατζια να μου κλεινει το δρομο.
Στεκομαι μπροστα απο τη βιτρινα ενος παιχνιδαδικου και αναβω ενα τσιγαρο την ιδια στιγμη μια χοντρη σταλα νερου με κανει να θυμηθω τα πλαγια βηματα που καναμε στα πεζικα οταν ειχαμε καταταγει.
Κοιταω να επιβεβαιωθω πως προκειται για κλιματιστικο απο καποιο διαμερισμα και τοτε το τσιγαρο εισπρατει τη δευτερη χοντρη σταγονα. Το πεταω και κοιτω καθ'υψος την πολυκατοικια. Στον δευτερο στεκεται ενας παπους. Δειχνει να ψαχνει κατι, μαλλον τον οριζοντα. Απεναντι μια μανα με τη σκουπα ανα χειρας τραβαει ενα πιτσιρικι το οποιο γκρινιαζει, μεσα στο διαμερισμα.
Στο ισογειο του κτηριου βρισκεται ενα καφενειο. Καμια 20αρια μεσηλικες και ηλικιωμενοι ανδρες παιζουν χαρτια, ταβλι και βλεπουν τηλεοραση. Για αλλη μια φορα μου ερχονται εικονες απο τη θητεια μου στο στρατο...ΚΨΜ, θαλαμοι και αναμεσα τους λογης λογης χαραχτηρες να κινουνται σιωπηλα. Ενας τυπος γυρω στα 50 κουστουμαρισμενος και κρατωντας ενα χαρτοφυλακα με προσπερναει και βγαζοντας τα κλειδια του στεκεται στην προθηκη της πολυκατοικιας και με κοιταει. Απαντω στο βλεμα, ανοιγει την πορτα και μπαινει μεσα βιαστικα. Τσεκαρω τα μουτρα μου στη τζαμαρια, μαλλον θελω ξυρισμα.
Προχωρω προς το παρκο στο βαθος. Μια γυναικα με ρωταει για ενα δρομο. Της δειχνω προς τα που να παει και τις λεω να ξαναρωτησει. Τουλαχιστον εδω σου χαμογελαει και καποια γυναικα. Αρα ειναι καλυτερα απο το στρατο.

Η ζεστη ειναι αποπνυχτικη σημερα, μινι καυσωνας ειπαν. Δηλαδη ο κανονικος πως ειναι; Ενα παπι με σακατεμενη εξατμιση ξεσηκωνει τα περιστερια του παρκου. Ηταν αναγκη να ρθουν προς τα πανω μου; Κολοζωα...ιπταμενα ποντικια. Διασχιζω το παρκο, αριστερα και δεξια του πεζοδρομου παγκακια με γερους που και που καποια κυρια απο την Αν. Ευρωπη συνοδευει ενα παπου ή μια γιαγια. Στην εξοδο του παρκου μια παρεα κοιλαραδων με λιγδιασμενα μαλια και ελαφρα ξεχασμενο νυχακι στο μικρο δακτυλο τσεκαρει τους περαστικους. Παντα μου αρεσε να περναω αναμεσα απο τετοιες παρεες. Δε γνωριζω αν αυτο θα το ονομαζε ενας "επαγγελματιας"συμπλεγμα αλλα παντα ηθελα να διασπω εστω και με το βηματισμο μου αυτες τις συμμοριες. Τι το θελα ομως. Μεσα σε δυο δευτερα φτανει στα αυτια μου μια εξελληνισμενη προφορα.
-Καλησπερα θα μπορουσαμε να δουμε καποια ταυτοτητα; Μια χαρα σκεπτομαι ειναι ευγενικοι τουλαχιστον. Ψαχνω στην τσαντα μου, ψαχνω στις τσεπες. Τζιφος, θα βολοδερνει σε κανα τραπεζι η πανω στο ψυγειο.
-Εεε...την εχω ξεχασει.
-Τωρα εγω αν σε παω μεσα θα ειμαι ο κωλομπατσος;
-Τι να σας πω...Μα τι του λεω ο μαλακας.
-Τελοσπαντων δε γινεται να κυκλοφορουμε χωρις ταυτοτητα.
-Εχεται δικιο. Χαμογελαω.
-Την αλλη φορα με ταυτοτητα νεαρε.
-Βεβαιως.

Φτανω απεναντι στη σταση και περνω το λεωφορειο. Νυσταζω τρελα και εχω την εντυπωση πως βρομοκοπαω ιδρωτα. Κοιταω την κινηση απο μεσα, αυτο με ξυπναει παντα. Κατεβαινω, ξαναστηριζω για 20η φορα την τσαντα στον ωμο μου και περπατω γρηγορα. Αριστερα μου προσπερνω μια νεοδμητη πολυκατοικια. Εκει βρισκοταν ενα εριπωμενο σπιτι με κορομηλιες στην αυλη του. Οταν ειμασταν πιτσιρικια μπουκαραμε συνεχεια εκει μεσα. Φυσοκαλαμα, νερατζοπολεμο και πολυ κορομηλο, τα ειχαμε τσακισει. Ωραια ειναι η καινουργια πολυκατοικια παντως, οροφοδιαμερισματα...μια χαρα. Αυτα ειναι σπιτια σκεπτομαι και στο καπακι μου ερχονται τα λογια του πατερα μου τοτε που στα 12-13, δε θυμαμαι ακριβως, του ειχα πει κοιτωντας μια πολυκατοικια. Ωραια δεν ειναι αυτη; Για να ερθουν τα λογια του και να τη γκεμισουν. Τι ωραια; Οι πολυκατοικιες ρε ειναι μοντερνες φυλακες.
Μπαινω στο δωματιο μου, ακουμπω τη τσαντα και βγαινω στο μπαλκονι. Κοιτω κατω, απεναντι και στον ουρανο. Πουθενα ο οριζοντας...





buzz it!

4 σχόλια:

Artistz είπε...

ξερεις τι γίνεται ρε φίλε?συνφωνω απολυτα και εγω με τη φράση ''μοντερνες φυλακές..''το κακο ειναι οτι σε αυτη τη περιπτωση εμεις τις χτίσαμε και μαλιστα βαζουμε και την υπογραφη μας σε αυτο.δε βγαζω τον ευατο μου απ΄εξω..και εγω εδω και καιρο σκεφτομαι να σηκωθω και να φυγω(..θα γινει στανταρ βεβαια,αλλα για την ωρα..)..ειναι στο χερι μας φιλε να σηκωθουμε σηνειδητα ολοι μας και να ζησουμε πιο ανθρωπινα αλλου..οχι εξωτερικο..ξερω βεβαια και το βλεπω και σε μενα αυτ οπως ειναι οχι δυσκολο μονο στην αποφαση αλλα και στη πραξη..υπαρχει και η φωνη της συνειδησης ομως που φωναζει κατι αλλο..μαζευτειτε ολοι,σηκωθειτε και φυγετε και δημιουργηστε το δικο σας κοσμο μεσα στο κοσμο τους..αυτο κανουμε και το τελευταιο καιρο φιλε στην αθηνα(..αυτο εισπραττω εγω)..με συνεχομενες πορειες,συναυλιες,δρασεις στι γειτονιες..για αλλους βεβαια ειναι χρονια αυτή η σταση ζωης)..ζουμε ενα δικο μας κοσμο μεσα στον υποκοσμο τους..και εδω ερχεται η μεγαλη απορια και ερωτηση φιλε..και θέλει τεραστια συζητηση και σκεψη..
ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΜΟΧΘΗΣΩ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΔΕ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ,ΔΕ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ,ΔΕΝ ΣΕ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ ΠΟΥ ΠΑΛΕΥΕΙΣ,ΔΕΝ ΣΕ ΝΙΩΘΕΙ..Ή ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΩ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΜΗ ΑΛΛΟΥ ΜΑΚΡΙΑ ΤΟΥΣ,ΝΑ ΓΕΜΙΣΩ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΜΟΥ ΚΟΣΜΟ, ΝΑ ΖΗΣΩ ΕΣΤΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΛΙΓΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ?..ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΑ 2 ΑΞΙΖΟΥΝ..ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΟΥΜΕ ΟΜΩΣ..
ΓΕΙΑ ΧΑΡΑ

Ανώνυμος είπε...

Που τραβάμε την καλύτερη μαλακία;

Θα σας εξομολογηθώ την αμαρτία μου.Γουστάρω τρελά να διαβάζω ερωτικές ιστορίες από πορνοπεριοδικά & να τραβάω μαλακία με τις ώρες φαντασιώμενος εμένα να παίζω στα γαμήσια.
& καβλώνω & δεν κολλάω & AIDS.
ΑΛΛΑ ΕΧΩ 1 ΠΡΟΒΛΗΜΑ.
ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΩ ΣΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ Ο ΠΕΡΙΠΤΕΡΑΣ ΒΑΖΕΙ & ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ & ΜΑΛΑΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΣΕ ΛΕΝΕ ΤΣΟΝΤΑΚΙΑ.
Τώρα τελευταία όμως διάβασα δεν χρειάζεται να πηγαίνω σε τσοντάδικα.Άκουσα ότι κυκλοφορεί 1 βιβλίο "ΖΙΓΚ ΖΑΓΚ ΣΤΙΣ ΝΕΡΑΤΖΙΕΣ" κάποιας λογοτέχνιδος ΕΡΣΗ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ λέγεται που έχει πάρει & ΚΡΑΤΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ & ευτυχώς παρά την περιπέτεια που είχε στα δικαστήρια,ξανακυκλοφορεί στις σχολικές βιβλιοθήκες.ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΠΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ αλλά είδα σήμερα σε κάποια ιστοσελίδα http://666storage.blogspot.com/2008/05/blog-post.html ΥΠΑΡΧΕΙ & ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΤΥΧΑΙΝΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΥΦΛΟΙ http://youtube.com/watch?v=Yt7yDsdULJs που είχαν αναρτήσει μια αίτηση ενός δικηγόρου στα δικαστήρια που έγραφε κάποια αποσπάσματα από το βιβλίο.ΚΑΒΛΩΣΑ ΔΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΜΑΖΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ pornosites για να δούμε πώς θα τραβήξουμε γρηγορότερα μαλακία.ΑΣΕ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΕΙΛΩ ΚΑΝΑ ΠΙΤΣΙΡΙΚΑ ΝΑ ΤΟ ΔΑΝΕΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΦΕΡΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΩ ΣΤΟ 1 ΧΕΡΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ & ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΤΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ.

ΕΡΣΗ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ(Λογοτεχνία)«Πόσο υπέροχο είναι να είσαι άρρωστος, ότι ο πυρετός φτιάχνει την καλύτερη μαστούρα κι’ ότι το πιο άγριο σεξ γίνεται μετά το χειρουργείο όταν είσαι ακόμα ναρκωμένος, Κι’ ότι μιά φορά μέσα στην εντατική είχε δει ένα δικέφαλο πέος»!! (σελ. 18-19).

ΚΡΑΥΓΕΣ ΑΓΝΩΣΤΩΝ στο internet(πορνογραφία)... Ο πούτσος μου εκρήγνυται και τα χύσια, αποτέλεσμα της εντατικής εργασίας του, καταλήγουν τα μισά στο στόμα του και τα υπόλοιπα τ’ αφήνω στο σώμα του…

ΕΡΣΗ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ(Λογοτεχνία)«με μία μπύρα στο ένα χέρι και τον πούτσο στο άλλο...»!! (ένθ.ανωτ.).

ΚΡΑΥΓΕΣ ΑΓΝΩΣΤΩΝ στο internet(πορνογραφία)...Πριν προλάβω να καταλάβω τι έγινε, βρέθηκα με άλλον ένα πούτσο στο άλλο χέρι...

ΕΡΣΗ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ(Λογοτεχνία)«μικρά μυτερά στήθη» με «ρώγες... σκληρές και τσιτωμένες σαν κουκούτσια ελιάς» (σελ. 49).

ΚΡΑΥΓΕΣ ΑΓΝΩΣΤΩΝ στο internet(πορνογραφία)...
Εντάξει είπε και χαμογελώντας αχνά, έκατσε στην άκρη του καναπε, η μέση της ήταν στητή και σαν αποτέλεσμα το ιδρωμένο της φόρεμα, κόλλησε στα μικρά μυτερά στήθη της…

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΜΑΓΚΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΗΞΑΤΕ,ΑΛΛΑ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΘΑ ΤΟ ΡΙΞΩ ΣΤΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ.

http://makelio.blogspot.com/2009/02/vs.html

ΟΔΥΣΣΕΑΣ είπε...

Artistz

Για οποιον δε νοιαζεται δε χρειαζεται να μοχθησεις. Βαλε οσο μπορεις τις υποδομες για εναν αλλο κοσμο. Αυτον που εσυ φανταζεσαι...

ΟΔΥΣΣΕΑΣ είπε...

ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑ vs ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ:

Ασε τα περιοδικα και πιασε το μυαλο σου.

Free Hit Counter Αναζήτηση στα ελληνικά blogs. SYNC BLOGS GreekBloggers.com