Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009

Υποθεση Παλαιοκωστα

Τους εφυγε ο Παλαιοκωστας. Εφυγε παλι, με τον ιδιο τροπο, απο την ιδια φυλακη "υψιστης ασφαλειας".

Πεταξε...

Μαζι με τον Παλαιοκωστα πεταξαν και τα γελια του κρατους. Οχι λογο του ιδιου του Παλαιοκωστα. Αλλα λογο των ευχων που συνοδευουν την πτηση του. Λογο των ευχων εκατονταδων χιλιαδων που συνοδευουν τη φυγη του απο τα κελια τους.

Τρεμουν στην ιδεα του θαυμασμου και της γοητειας που ασκει ενας ποινικος κακοποιος σε ενα λαο που δεν εχει πια προτυπα και ψαχνει εναγωνιως δεξια και αριστερα να τα βρει.

Τρεμουν στην αναποφευκτη συγκριση των εγκληματων τους με τα δικα του. Γνωριζουν πως αυτος που ληστευει τραπεζες και δινει ενα μερος των κλοπιμαιων στο λαο ειναι καλυτερος στα ματια του κοσμου απο τις τραπεζες που του περνουν το σπιτι.

Τρεμουν γιατι γνωριζουν πως οταν ο λαος θαυμαζει τον εχθρο τους τοτε τους μισει.

Τρεμουν γιατι γνωριζουν πως καθε βραχος, καθε σπιτι, καθε σταυλος θα τον κρυψουν.

Τρεμουν γιατι γνωριζουν πως οποιος μαρτυρησει το κρυσφηγετο του πρεπει πρωτα να ξεπερασει το φοβο οχι του Παλαιοκωστα, αλλα του στιγματισμου του ως ρουφιανου.
Και ρουφιανος ειναι παντα αυτος που λειτουργει εις βαρος του κοινου περι δικαιου αισθηματος.

Η υποθεση Παλαιοκωστα ειναι περιπτωση "Ρομπεν των δασων". Και ο λογος της υπαρξης ενος Ρομπεν δεν εχει να κανει ποτε με τον ιδιο αλλα με τους κυβερνητες.

buzz it!

2 σχόλια:

Antinemecis είπε...

Εύστοχες οι παρατηρήσεις σου!
Το πρωί είχα μία αντίστοιχη συζήτηση για το ότι η κοινωνία πια έχει χάσει τον προσανατολισμό της και έφτασε να επικροτεί την απόδραση ενός ποινικού κρατούμενου. Κι αυτό πιστεύω δείχνει την ανάγκη της κοινωνίας να πάρει εκδίκηση από το δυνάστη της που είναι η κυβέρνηση.
Το τραγικό είναι ότι αυτή η κοινωνία ανέχεται μία κυβέρνηση που δεν της αξίζει, ή μήπως τελικά τέτοια κυβέρνηση της αξίζει και εμείς άδικα φωνάζουμε...;
Θα συμφωνήσω ότι τα εγκλήματα του Παλαιοκώστα δεν είναι τίποτα μπροστά σ' αυτά των πολιτικάντηδων και του περίγυρου τους!
Αλλά μ' αυτή τη "δικαιοσύνη"...

Ανώνυμος είπε...

ma o palaiokwstas den peirazei ton aplo lao opws kanoun ta kathikia ths kubernhshs!!!!!!!

Free Hit Counter Αναζήτηση στα ελληνικά blogs. SYNC BLOGS GreekBloggers.com