Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2009

Νεο νομισματικο συστημα

Ποσο εφιαλτικα ακουγονταν πριν απο ελαχιστα χρονια τα σεναρια περι παγκοσμιας διακυβερνησης απο διαφορους θρυσκολυπτους, συνομοσιολογους, αλλα και μερικους σοβαρους και αδογματιστους πολιτικους αναλυτες; Τοσο εφιαλτικα ωστε να μοιαζουν αποκοσμες ιστοριες που κινουνται στο χωρο του φαντασιακου.

Τι ομως εχει πραγματικα συμβει τα τελευταια 15 χρονια στις "δυτικου" τυπου κοινωνιες;

Κατ'αρχην οι τραπεζες εισερευσαν χρημα στις αγορες. Αυτο ειχε ως αποτελεσμα οχι μονο την καταχρεωση των πολιτων αλλα και την μεταλαξη τους απο οργανικα μελη των κοινωνιων σε καταναλωτικα πλασματα. Ετσι ωστε το ζητουμενο για τους ανθρωπους να μην ειναι πλεον η πολιτικη τους αυτονομια μεσα στις κοινωνιες αλλα η δυνατοτητα τους να καταναλωνουν. Να αρκουνται σε επιδοματα και δωρακια προκειμενου να αγορασουν αντικειμενα αμφιβολου ποιοτητας και κυριως χρησιμοτητας. Ειναι αραγε αντιληπτη η στιγμη κατα την οποια θεωρηθηκε δεδομενο πως οτι τρωμε και πινουμε ειναι εξ ορισμου ανθυγιεινο ετσι ωστε να χρησοπληρωνουμε ενα μηλο ή μια πατατα επειδη εχει παραχθει με φυσιολογικο τροπο; Οχι απλα καποια στιγμη στα ραφια των καταστηματων εμφανιστηκαν προιοντα τα οποια βαπτιστικαν βιολογικα. Δεχτηκαμε αδιαμαρτυρητα λοιπον πως οτι τρωμε και πινουμε ειναι ΨΕΥΤΙΚΟ. Και αντι να ζητησουμε το λογο απο τους πολιτικους και τους θεσμους τι καναμε; Ζητησαμε περισσοτερο χρημα προκειμενου να φαμε ενα πορτοκαλι ή μια φετα ψωμι η οποια να προερχεται απο σιταρι και οχι απο κατι που μοιαζει με σιταρι.

Περισσοτερο χρημα ζητησαμε και οι πολιτικοι μας ειπαν "βεβαιως σας εχουμε μια πολυ ενδιαφερουσα προταση" ΕΥΡΩ, θα μπουμε στην ΟΝΕ θα εχουμε ισχυρη οικονομια με την εγγυηση των Βρυξελλων". Πολυ απλα μας ειπαν πως θα ενωσουμε την οικονομια μας με μια κεντρικη διοικηση η οποια θα βρισκεται εξω απο τον πολιτικο ελεγχο της χωρας. Εκτος εαν θεωρουμε ως πολιτικο ελεγχο τις ευρωεκλογες.

Τι σημαινει αραγε το κοινο νομισμα; Εαν ψαξουμε λιγο την ιστορια θα δουμε πως ο νομισματικος ελεγχος οδηγει αυτοματος και σε πολιτικο ελεγχο. Ενα τρανταχτο παραδειγμα το οποιο ελαβε χωρα την αρχαια εποχη ειναι ο ελεγχος του βασιλειου της Μακεδονιας στον ευρυτερο Ελληνικο χωρο. Η ευρεση κοιτασματων χρυσου στη Μακεδονια οδηγησε τον Φιλιππο στην εκδοση χρυσων νομισματων τα οποια εκ των πραγματων αντικατεστησαν τα οποια νομισματα κυκλοφορουσαν εως εκεινη τη στιγμη στον Ελληνικο κοσμο. Αυτο μεσα σε μια δεκαετια δημιουργησε τις συνθηκες ουτος ωστε στις πολεις κρατη να δημιουργηθουν οι πολιτικες δυναμεις που θα προλειαιναν το εδαφος για την επερχομενη Μακεδονικη ηγεμονια. Αντιστοιχα αλλα σε μικροτερο βαθμο ειχαν λειτουργησει τα ασημενια νομισματα που εκοψε η Αθηνα οταν ανακαλυφθηκαν τα κοιτασματα του Λαυριου.

Ας επιστρεψουμε ομως στο σημερα. Χρηματιστηριακα παιχνιδια, πετρελαικες τιμες που ανεβοκατευαινουν χωρις προφανη λογο και απο το καλοκαιρι "τοξικα τραπεζικα προιοντα". Το αποτελεσμα;

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ.

Οι τραπεζες καταρεουν, οι εργαζομενοι απολυονται κατα εκατονταδες χιλιαδες και η οικονομικη αναπτυξη στις "ανεπτυγμενες" χωρες εμφανιζεται με αρνητικο προσημο. Παραλληλα ο βομβαρδισμος του τρομου απο τα ΜΜΕ και τους πολιτικους ειναι καθημερινος. Ξαφνικα ολοι φοβουνται (οχι αδικα). Φοβουνται να παρουν δανεια, φοβουνται να επενδυσουν, φοβουνται να χτισουν. Και πως να μην φοβουνται μηπως τα χαρτια που εχουμε στα χερια μας αντιστοιχουν σε αποθεματα χρυσου; Οχι βεβαια οι "αναγκες" τις αγορας εδω και δεκαετιες εχουν δημιουργησει ενα νομισμα του οποιου η αξια εξαρταται απο την υποσχετικη αποπληρωμης του χρεους που αντιπροσωπευει το καθε χαρτονομισμα. Απαξ και δεν υπαρχει χρεος δεν υπαρχει και οικονομια. Φοβουνται...και ζητουν λυσεις απο τους πολιτικους. Απο αυτους δηλαδη που ανοιξαν το δρομο στα οικονομικα παιχνιδια καποιων που εφεραν την οικονομια στη σημερινη κατασταση.

Μαζευτηκαν για αλλη μια φορα οι πολιτικοι μας προκειμενου να βρουν λυση. Στις τελευταιες συζητησεις κορυφης οι τραπεζιτες και οι ηγετες της ευρωζωνης, των ΗΠΑ και της Ιαπωνιας αρχισαν να συζητουν τη "νεα οικονομικη Γιαλτα". Μεταξυ αλλων ο πρωθυπουργος της Βρετανιας Γκ. Μπραουν δηλωσε «πρέπει να αντικατασταθεί το δολάριο από μια νέα αρχιτεκτονική στο διεθνές νομισματικό σύστημα, που θα στηριχθεί σε μια ρεαλιστική σχέση δολαρίου-γιεν-ευρώ…».
Ενω ο Σαρκοζι ειπε τα ακολουθα κατα την επισκεψη του στη Βραζιλια : «Η Ευρώπη και η Βραζιλία πρέπει να μιλήσουν με μία φωνή για να επιτύχουν τις θεμελιακές αλλαγές στη λειτουργία του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος και στην παγκόσμια διακυβέρνηση»
Επιπλεον στις 8 Νοεμβριου του 2008 οι 27 ηγετες της ΕΕ προτειναν την εναρξη εργασιων προκειμενου να εφαρμοστει ενα νεο παγκοσμιο χρηματοπιστωτικο συστημα.



Ο ελεγχος μιας κοινωνιας βασιζεται σε δυο πυλωνες τον οικονομικο και τον πολειτιακο ελεγχο. Ο μεν πρωτος επιτυγχανεται απολυτα μεσω του ελεγχου του νομισματικου συτηματος. Ο δε δευτερος μεσω του ελεγχου των νομοπαρασκευαστικων θεσμων. Οι θεσμοι ομως καθοριζονται τις περισσοτερες φορες απο το οικονομικο συστημα. Οποτε με ενα σμπαρο δυο τρυγονια.

«Αφήστε με να εκδίδω και να ελέγχω τα χρήματα του κράτους και δεν με ενδιαφέρει το ποιος φτιάχνει τους νόμους»

Μάγερ Άνσελμ Μπάουερ

Το νεο νομισματικο συστημα ερχεται και μαλιστα πολυ γρηγορα, το ποια θα ειναι τα μεσα του και ποια τα αποτελεσματα του θα το νιωσουμε συντομα.

buzz it!

2 σχόλια:

Antinemecis είπε...

Κι ακόμα ο κόσμος δε λέει να ξυπνήσει...
Το '98 που στήθηκε η κομπίνα του ευρώ δημιουργήθηκε και η ΕΚΤ, δηλαδή η τράπεζα ελέγχου της οικονομίας των ευρωπαϊκών κρατών. Επίσης με την αλλαγή των κρατικών νομισμάτων σε ευρώ έγινε και η απόλυτη καταμέτρηση και καταγραφή του πλούτου!
Όσο για τις αποφάσεις... να είσαι σίγουρος ότι δεν τις παίρνουν τα ανδρείκελα-"ηγέτες"
Απλώς μεταφέρουν τις προσταγές των αφεντικών τους στους υπηκόους (σύγχρονους σκλάβους)
Κι όμως οι ηλίθιοι λαοί αγαπάνε τη σκλαβιά τους!
Πού να παλεύεις τώρα για έναν καλύτερο κόσμο...
Πρωτοπόροι στο ραγιαδισμό οι έλληνες με τους πολιτικούς που τους αξίζουν!

Orestis είπε...

Καταρχήν θα συμφωνήσω μαζί σου για το ρόλο των τραπεζών και το πώς έχουν διαμορφώσει τη ζωή μας, αυτό που έκαναν όμως δεν ήταν εισροή χρήματος αλλά χρέους. Χρήμα ποτέ δεν μπήκε στις αγορές, παρά μόνο χρέος.
Το ευρώ όμως και η Ο.Ν.Ε. δεν ήταν ποτέ απάτη και ποτέ ο προθάλαμος για ένα πολιτικό έλεγχο παρά μόνο ένα μέσο για την πολιτική ολοκλήρωση. Η Ε.Ε. ποτέ δεν έκρυψε το σκοπό της ο οποίος είναι μια μελλοντική πολιτική ολοκλήρωση. Απλά η οικονομική ολοκλήρωση είναι ένα πολύ πρόσφορο μέσο γιατί είναι εύκολη να εφαρμοστεί και μπορεί να είναι βραχυπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα ευεργετική για όλους. Δεν υπάρχει κανένα υποχθόνιο σχέδιο και καμιά παγίδα, παρά ιστορικοί και κοινωνικοί λόγοι που μας έχουν φέρει μέχρι εδώ. Αυτά όμως είναι θέματα που δεν μπορούν να αναλυθούν απλά και επιφανειακά σε σχόλια. Τα προβλήματα κατά την άποψή μου υπάρχουν όχι γιατί υπάρχουν κάποιοι πίσω απ' όλα αυτά που τα σχεδιάζουν και τα οργανώνουν αλλά ακριβώς γιατί δεν υπάρχει κανένας. Γιατί με τα χρόνια δημιουργήθηκε ένα απρόσωπο σύστημα οικονομίας και αξιών στο οποίο οι εταιρίες και οι τράπεζες είναι απρόσωπες και το μόνο που τους νοιάζει είναι τα κέρδη. Τα κέρδη που θέλουν να εξασφαλίσουν για τους μετόχους τους από τους οποίους πιέζονται και μέσω των εκάστοτε διαχειριστών τους ή συμβουλίων διαχειριστών τους οι οποίοι μπορούν ή αναγκάζονται να παίρνουν αποφάσεις που αλλοιώνουν και συνειδήσεις και τον ίδιο τον τρόπο ζωής μας. Καλώς να οδηγηθούμε σε ένα νέο νομισματικό σύστημα γιατί το τωρινό είναι ότι πιο άθλιο, δυστυχώς όμως επειδή το προηγούμενο δεν κατέρρευσε εντελώς, οι τράπεζες δεν έχασαν αρκετή δύναμη για να αποδυναμώσει την επιρροή τους. Τέλος συμφωνώ ότι σήμερα έχουμε μία σύγχρονη οικονομική και καταναλωτική σκλαβιά, απλά διαφωνώ με το ότι υπάρχει ένα σχέδιο προς αυτή την κατεύθυνση στο στυλ της συνωμοσίας, με συγκεκριμένους εγκεφάλους πίσω από αυτό.

Free Hit Counter Αναζήτηση στα ελληνικά blogs. SYNC BLOGS GreekBloggers.com