Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2009

Ενας αξιος αστυνομικος

Σαν αστυνομική καλογραμμένη νουβέλα η παρακάτω ιστορία με συγκλόνησε τόσο για την πλοκή της αλλά και για το ήθος,την αξιοπρέπεια αλλά κυρίως για την ψυχική δύναμη να τα βάλει ένας άνθρωπος μόνος με το σάπιο σύστημα και να το νικήσει κιόλας!

Η ιστορία λοιπόν ξεκινά το Μάιο του 1998 όπου ο Γιώργος Τσαϊρίδης ως Διοικητής της Ασφάλειας Χίου, είχε προχωρήσει στη σύλληψη του τότε Αστυνομικό Διευθυντή, Γιώργου Μερετάκη, τον οποίο έπιασε επ’ αυτοφώρω την ώρα που χρηματιζόταν από ιδιοκτήτες νυχτερινών καταστημάτων. Το αποτέλεσμα ήταν ο Μερετάκης να αποταχτεί άμεσα από το Σώμα, ενώ η υπόθεσή του εκδικάστηκε το Νοέμβριο του 2005 και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 18 μηνών!
Στη συνέχεια λοιπόν ξενίνησαν τα πάθη του Τσαϊρίδη, αμέσως ματά την σύλληψη έγινε 0 κακός, ο ρουφιάνος, χάλασε την πιάτσα όπου ΄τοσο πολύ πάσχησαν οι συναδελφοί του φτιάξουν εις βάρος απλων πολιτών - ΕΜΑΣ ΔΗΛΑΔΗ! Και έπειτα να του δίνουν διάφορες δυσμενείς μεταθέσεις μακρυά απο τον τόπο καταγωγής του και της οικογένειάς του, κάποια στιγμή λοιπόν έκανε δημόσια καταγγελία διότι παρανόμως τον χειριζόντουσαν έτσι, και ο φίλος μας ο στρατηγός άνεμος Πολύδωρας μαζί με τον αγκαζέ κολλητό του και αρχηγό της ελ.αςς. Δημοσχάκη αποτάσουν τον τσαϊρίδη και τον στέλνουν σπίτι του και μάλιστα μετά από 32 χρόνια προσφοράς στο Σώμα ως «μη τερματίσας ευδοκίμως»(με μειωμενη σύνταξη και την ρετσινιά της απόλυσης ουσιαστικά!)


Η συνεχεια στο PALOUKI LOUK


buzz it!

1 σχόλιο:

Orestis είπε...

Έτσι είναι φίλε. Για κάθε βήμα που θα μας πηγαίνει κάποιος μπροστά σε αυτή τη χώρα, πάντα θα υπάρχει ένας μαλάκας που θα μας γυρίζει δύο πίσω.

Free Hit Counter Αναζήτηση στα ελληνικά blogs. SYNC BLOGS GreekBloggers.com