Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2008

Περι κουκουλας

Το παρον κειμενο αναρτηθηκε στο indymedia απο τον υπογραφοντα ως "ΥποσκαπτιΞ reloaded" την Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2008 στις 5:46μμ.



Ένα φαντασμα πλανιεται πανω απο την γερασμενη ευρωπη,ελεγε ο Μαρξ,και ολοι οι θεσμοι της εχουν ενωθει για να το κυνηγησουν. Παπαδες,μπατσοι,κομματα,πολιτικοι,οικονομικοι παραγοντες,κοινωνιολογοι,δημοσιογραφοι,καθηγητες,πολιτικοι αναλυτες,πατριωτες και ολος ο συρφετος των στυλοβατων αυτου του απαρχαιωμενου συστηματος.
Στη νοτια περιοχη αυτης της γριας ευρωπης εκανε το φαντασμα για αλλη μια φορα την επισκεψη του,οχι για να μεινει αλλα για να υπενθυμισει σε οσους τυχον το ξεχνουν πως,ως φαντασμα δεν γνωριζει τον θανατο των θνητων και παντοτε επιστρεφει με την μορφη της κοινωνικης εξεγερσης ,του ταξικου πολεμου,της βιαιαης συγκρουσης,της ενεργοποιησης των υποκειμενων της ιστοριας εναντια στην παθητικη καταναλωση του τελματος.
το φαντασμα δεν εχει συγκεκριμενα χαρακτηριστικα,δεν εχει ταυτοτητα,δεν εχει φυλο,ηλικια. Ο μονος τροπος να εμφανιστει ως συλλογικος ανθρωπος ειναι να εμφανιστει απροσωπα. Το φαντασμα ειναι ενας κουκουλοφορος.
Στο κυνηγι εναντια στο φαντασμα προεξαρχουσα θεση και πρωταγωνιστικο ρολο επαιξε και κατεχει ενας θεσμος στυλοβατης του ελληνικου κρατους. Το ΚΚΕ.
Εξισου γερασμενο και παρηκμασμενο,συνειδητα και απο πολιτικη επιλογη τατυτισμενο με τα συμφεροντα του ελληνικου κρατους,αδυνατει,οχι μοναχα να προπορευτει των εξελιξεων συμφωνα με την πρωτοποριακη θεση που βαυκαλιζεται πως κατεχει,αλλα ακομα και να τα ακολουθησει καθως αυτες το ξεπερνουν.
ο κυριοτερος λογος υπαρξης του μεσα στο πολιτικο συστημα ειναι ως θεσμισμενο αριστερο κομμα να διαταζει και να υποδεικνυει τι ειναι αριστερο,τι ειναι εξεγερτικο,τι ειναι αυθορμητο,τι ειναι επαναστατικο. Καθως εχει κατοχυρωσει νομικα την πατεντα της πραγματικης εξεγερσης μεσω της ενσωματωσης του στους μηχανισμους του ελληνικου αστικου κρατους,καταδικαζει με επιθυμια ποινικοποιησηςοτιδηποτε δεν μπορει να ελεγξει,να καθοδηγησει ,να απονευρωσει. Η εξεγερση ωστοσο ειναι μια κατασταση εν κινησει που δεν γνωριζει νομικους περιορισμους. Εαν γνωριζε τοτε δεν θα ηταν εξεγερση. Η εξεγερση ειναι εξ ορισμου παρανομη. Δεν υπαρχει συνταγματικο δικαιωμα στην κοινωνικη εξεγερση.
αυτ6ος ειναι και ενας αλλος λογος που το φαντασμα φοραει κουκουλα.
Ο θεσμος ΚΚΕ και ο θεσμος εκκλησια κυρηξαν απο αμβωνος πως το κινημα δεν ειναι αυθορμητο και καθοδηγειται απο κεντρα του εξωτερικου και το διαδικτυο. Και αν πραγματικα το κινημα "καθοδηγειται" απο το διαδικτυο ,απο τα τηλεφωνα,απο τις οριζοντιες και αντιιεραρχικες συνελευσεις και απο οτι τελοσπαντων η εκκλησια θεωρει ως "οργανο του κακου" ,δεν βλεπω για ποιο λογο η ηγεσια του θεσμου ΚΚΕ θετει το διαδικτυο στην υπηρεσια του σατανα.Και για ποιο λογο ,εαν καθοδηγουμαστε ως κινημα απο κεντρα του εξωτερικου ,αθωωνει το ελληνικο κρατος απο αυτη τη συνωμοσια σε βαρος του πρωτοπορου κομματος της εργατικης ταξης.Μα γιατι βεβαια εχει υλικες απολαβες και ηθικη και πολιτικη νομιμοποιηση απο αυτη την αθωωση.Μηπως κανω λαθος?
Εχουμε γενικα ακουσει πολλα ευτραπελα απο τον θεσμο ΚΚΕ αυτες τις μερες,ευτραπελα που αν προσεξουμε θα διαπιστωσουμε οτι κρυβουν κατι βαθυτερο. Την αγωνια,την ανημπορια αυτου του θεσμου να παιξει τον στρατηγικο του ρολο.Να καταλαβει,να ελεγξει,να καθοδηγησει ο,τι τον ξεπερναει,ο,τι τον στελνει στον σκουπιδοτενεκε της ιστοριας. Στην μαχη της κοινωνιας εναντια στο κρατος,επομενως στη μαχη της ιστοριας εναντια στην παγιωμενη θεσμισμενη εξουσια ο θεσμος ΚΚΕ δεν θα μπορουσε να διαλεξει αλλο στρατοπεδο.
Το φαντασμα για αλλη μια φορα θα βρεθει απεναντι του.Μεχρι την τελικη του επικρατηση.

buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Free Hit Counter Αναζήτηση στα ελληνικά blogs. SYNC BLOGS GreekBloggers.com