Τετάρτη, 31 Δεκεμβρίου 2008

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΙΡΙΔΑ

ΟΙ ΓΙΟΡΤΕΣ ΑΝΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΛΟΓΩ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ

Και ενώ πολλοί με νύχια και με δόντια προσπαθούν να διαχειριστούν την ομαλή επιστροφή στην καθημερινότητα και τη γιορτινή ατμόσφαιρα των ημερών, εμείς επίσημα ανακοινώνουμε:

==== ΟΙ ΓΙΟΡΤΕΣ ΑΝΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΛΟΓΩ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ====

Από τη Δευτέρα 29/12 καταλαμβάνουμε το χώρο της Ίριδας [Ακαδημίας και Ιπποκράτους] συνεχίζοντας τις πολύμορφες δράσεις που πυροδοτήθηκαν από τις 6/12 μετά τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου από τα όπλα της δημοκρατίας. Μέσα στο κλίμα της τρομοκρατίας και της καταστολής που εξαπέλυσε σύσσωμος ο συρφετός της εξουσίας [κράτος, ΜΜΕ, παρακρατικοί, "ευπηπόληπτοι πολίτες", κλπ], που μετράει μέχρι στιγμής 246 διωκόμενους -εκ των οποίων 67 προφυλακισμένοι- έρχεται να προστεθεί η δολοφονική επίθεση με οξύ στο πρόσωπο της μετανάστριας συνδικαλίστριας Κωνσταντίνας Κούνεβα.

Καταλαμβάνουμε έναν πανεπιστημιακό χώρο στο κέντρο της πόλης δημιουργώντας μία ανοιχτή εστία αντιπληροφόρησης και αλληλεγγύης, ένα ακόμα πεδίο ζύμωσης, συνάντησης και δημιουργικότητας. Ο ιός της εξέγερσης εξαπλώθηκε και συνεχίζει να προσβάλει την κανονικότητα και την καθημερινή μιζέρια του καθενός μας.

Εμείς -κομμάτι της εξέγερσης- προσπαθούμε να μεταδόσουμε τον ιό αυτό παντού: στην εκπαίδευση, την εργασία, στους δημόσιους χώρους, στον κλεμμένο και τον "ελεύθερο" χρόνο μας, σε κάθε έκφανση της ζωής μας.
Η οργή για τις κλεμμένες μας ζωές και την έμπρακτη αλληλεγγύη στους διωκόμενους και προφυλακισμένους της εξέγερσης ανοίγουν το δρόμο για την γενίκευση του αγώνα.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ:
Συγκέντρωση την ΤΕΤΑΡΤΗ 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ στις 23:30
στο ΠΑΡΚΟ ΠΡΩΗΝ ΑΣΥΛΟΥ ΦΥΛΑΚΩΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ
(επί της Γρ. Λαμπράκη)
ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΜΕΡΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Συγκέντρωση - Πορεία για την ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΟΥΝΕΒΑ
ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 12:00
ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ ΣΤΑ ΠΕΤΡΑΛΩΝΑΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ
ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΟ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΟΥΝΕΒΑ

Συγκέντρωση ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 23:30


buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Free Hit Counter Αναζήτηση στα ελληνικά blogs. SYNC BLOGS GreekBloggers.com