Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009

Οι άνθρωποι πίσω από τον Ομπάμα






buzz it!

3 σχόλια:

Antinemecis είπε...

Πού τα ξετρύπωσες;
Αν σου πω ότι μου φαίνονται πολύ πιθανά και πραγματικά αυτά που λέει...

ΟΔΥΣΣΕΑΣ είπε...

Το ξετρυπωσα καπου γυρω στον Οκτωβρη ψαχνοντας να δω τι ακριβως συμβαινει με τα χτυπηματα των Αμερικανων μεσα στο Πακισταν τα οποια περναγαν ως τελευταια εξωτερικη ειδηση στα δελτια και φυσικα ως λαθη.
Το περιεργο για εμενα ειναι πως ειχαν ανεβει το καλοκαιρι πολυ πριν ακουσουμε κατι για τους βομβαρδισμους των Αμερικανων σε Πακιστανικα χωρια.

Τωρα το κατα ποσο ισχυουν θα το δειξει η ιστορια

KonstantinosVL είπε...

Οδυσσεα, ειχα παρακολουθησει μια διαλεξη του συγκεκριμενου στο Bristol, περυσι πρεπει να ηταν νοεμβριος η καπου εκει. Η διαλεξη ηταν για την 9/11, και ηταν βασισμενη σε μια παρομοιωση με την προβοκατσια της 5ης Νοεμβριου, οπου πρωταγωνιστης ηταν ο Guy Fawkes, αν δεν κανω λαθος ολο του το βιβλιο, το οποιο προωθουσε με αυτη τη διαλεξη πραγματευοταν αυτο το θεμα.

Αν και ειναι πραγματικα καλος στη συλλογη στοιχειων εχει καποια πραγματα τα οποια με ξενιζουν, αναφερεται παραδειγματος χαριν σε δηλωσεις δημοσιων προσωπων που λογικα θα ειχαν κανει θορυβο, βεβαια δεν πρεπει να ξεχναμε οτι η πλειοψηφια αντικειμενικα αποτελειται απο κουτα ατομα, πχ κανεις που να γνωριζω (αρκετα μορφωμενοι και εξυπνοι ανθρωποι) αγγλος δεν εχει συνηδειτοποιησει οτι δεν εχει απολυτως κανενα δικαιωμα μετα τους τρομονομους που εχουν ψηφιστει εδω.

Συνεπως απο την μια λες οτι μπορει οντως να μην εχει γινει θορυβος με δηλωσεις τυπου "δεν θελουμε να προκληθει χαος στην κινα γιατι ειναι εναντια στα συμφεροντα μας" απο τον υπουργο αμυνας (η εζωτερικων? δεν ειμαι σιγουρος) της ιαπωνιας, απο την αλλη μου προκαλει εντυπωση το πως βασιζει τα λεγομενα του σε τετοιες δηλωσεις με χαρακτηριστικη ανεση, δηλωσεις που δεν μου φαινεται λογικο να εχουν γινει ποτε. Μου θυμιζει την περιπτωση της περιφημης δηλωσης κισσινγκερ για την εξαλειψη της ελληνικης παιδειας, που απο οτι εχω ψαξει - με ειχε συγκινησει φοβερα οταν ειχα ερθει πρωτοετης αγγλια και το ειχα ψαξει οσο μπορουσα, μεχρι που εστειλα ενα mail στην τουρκικη εφημεριδα που υποτιθεται οτι πρωτοδημοσιευσε το θεμα, χουριετ νομιζω? - η οποια μαλλον δεν εγινε ποτε.

Ο λογος που αναφερω την συγκεκριμενη δηλωση ειναι διοτι απευθυνεται σε ενα κοινο με χαρακτηριστικα αντιστοιχα Αλβανων, Σκοπιανων, οι Ελληνες διψουν να ακουν πως ολοι οι αλλοι μας φταινε για την καταντια μας.

Αντιστοιχα, η δηλωση του Ιαπωνα, ηχει ευχαριστα στα αυτια (και τα δικα μου) που περιμενει πως και πως ενα σθεναρο επιχειρημα υπερ του απροκαλυπτου ιμπεριαλισμου των ΗΠΑ.

Απο κει και περα, ειναι στο χερι του καθενος να το ψαξει παραπανω, και δεν θα μου κανει εκπληψη αν οντως εχει δικιο, ειτε στο συγκεκριμενο παραδειγμα ειτε στο συνολο αυτων που λεει, αλλα ουτε η αντιθετη περιπτωση θα μου φανει απροσμενη.

Και κατι αλλο, στις ερωτησεις μετα την διαλεξη ειχε μια ταση υπεκφυγης σε ενα συγκεκριμενο θεμα, το οποιο δεν θελω να αναφερω, ο λογος ημουν σιγουρος μεχρι περυσι, για καποια στοιχεια σχετικα με αυτο το θεμα που δεν αναφερω, τα οποια ειχα βρει το καλοκαιρι του 2004, τα εχω γραψει κιολας σε ενα τετραδιο γιατι δεν ειχα εκτυπωτη, πλεον δεν μπορω να βρω ξανα κατι αντιστοιχο, αρα δεν αποκλειω την περιπτωση να ειχα κανει λαθος τοτε.

Οπως και να χει, ηταν αρκετα περιεργος ο τροπος του ως προς το συγκεκριμενο θεμα. Ο λογος που τα αναφερω ολα αυτα, ειναι διοτι δεν το θεωρω αρκετα αξιοπιστο, και πιστευω πως καλο ειναι να τον αντιμετωπιζει κανεις με επιφυλακτικοτητα.

Ο λογος που μπαινω στον κοπο να απαντησω σε θεμα σε μπλογκ πρωτη φορα, ειναι οτι θεωρω το δικο σου διαμαντακι, αν και εχω κατσει να διαβασω ελαχιστα μπλογκ. Συνεχισε παντως, φαινεσαι αρκετα σοβαρος.

Free Hit Counter Αναζήτηση στα ελληνικά blogs. SYNC BLOGS GreekBloggers.com